Blijven Drijven . be

— en jij weet weer van alles —

Bert, die kraaicultuur, stop daar eens mee zeg

Filed in Hors catégorie | Posted by Redactie on 9 april 2012


kraai
©iStockphoto.com/Sergey Dubrovskiy & BlijvenDrijven.be

Bert De Graai is de omhoog gevallen kraai die in onze achtertuin met onverzadigbare honger alles opeet wat beweegt of stilligt. Je denkt dan, iedereen moet eten en hij werkt dubbel zo hard als de mussen, dus we geven hem dubbel rantsoen, maar nee. Het is nooit genoeg. We hebben reeds heel onze voedselreserve erdoor gejaagd. En reken maar dat we al jaren hamsteren tegen de tijd dat er één of meer van de beloofde onheilen op ons af komen: derde wereldoorlog, alle bijen uitgestorven door de GM sproeistoffen, Rik Torfs, een meteoriet die neerstort in de soep van Jeroen Meus, afkoeling van de aarde, verplichte vaccinaties, of tenslotte het sinterklaaskado van de maya’s in december 2012.

We kunnen niet meer buiten komen. We wilden onze uitgemergelde kinderen laten emigreren, maar ze zijn buiten België overal illegaal en worden teruggestuurd.

We hebben natuurlijk de alwetende bio- en vooral logische Dirk Draulans om uitleg gevraagd en die zei simpelweg:

Kraaicultuur, dat is de aard van ’t beestje.

Het beest heeft zelfs al invloed op de ontwikkeling van de taal. De baas, dat was vroeger een PDG maar wordt nu een BDG genoemd.

De officiële, initiële verklaring naar onze Bert, voortkomende uit de vergadering van onze rogatoire commissie met opsouperende bevoegdheid, luidt:

Stop daar nu eens mee zeg.

Ons huisje
Ons huisje © blijvendrijven.be

Hierbij ook een foto van ons huisje, van waaruit we de onverzadigbare Bert heel de tijd eten moeten geven.

Hoe gaan we die op een beleefde manier stoppen als hij zelf niet tot inzicht komt? Alle reacties welkom hieronder, want zonder jullie weldoordachte “gezonde” oplossingen gaat dat niet lukken. Denk dat maar niet.

You: "Ja dit moet ik toch ècht eens doorsturen zenne: ⬇︎ "

4 comments on “Bert, die kraaicultuur, stop daar eens mee zeg”

  • Leave a cool comment

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *