Blijven Drijven . be

— en jij weet weer van alles —

Ijsberen weten met zichzelf geen blijf

Filed in Cartoons, Hors catégorie | Posted by Redactie on 22 maart 2024


Met de groeten aan Greta T., Al G. enz.
Dit klinkt grappig maar dat is het niet … Ze mogen dat eens komen uitleggen. Of jullie hieronder.

You: "Ja dit moet ik toch ècht eens doorsturen zenne: ⬇︎ "

4 comments on “Ijsberen weten met zichzelf geen blijf”

  • Een ijsgrizzly is een kruising tussen een ijsbeer en een grizzlybeer. De hybride is zowel in gevangenschap als in het wild ontstaan. In een Duitse dierentuin in Osnabrück doordat een bruine beer en ijsbeer een tweeling kregen, Tips en Taps. Onze vrienden Greta & Gore hebben er wel zesduizend mee naar huis genomen…. 3.000 zitten in het opgewarmde Zweden… 3.000 zitten in het ijzige Washington. Veel honden eigenaars ruilden hun huisdier voor ’n ijs-grizzly teddy . Veilig als je nog ’n avond wandelingetje wil maken. Veel properder en ze blaffen niet. Ze kosten wel wat aan honing en vis zonder graten.

  • In het westen van Canada, op Gribbell Island, hebben enkele toeristen een witte – zwarte beer gezien, op 21 oktober 2019. Het gaat om een Kermode-beer, een van de zeldzaamste berensoorten ter wereld. Kermode-beren zijn geen albino-beren, noch ijsberen, maar hebben een zeldzame genetische mutatie. Het is onduidelijk hoeveel Kermode-beren er in het wild leven, maar onderzoekers schatten tussen de honderd en vijfhonderd .
    De Kermodebeer ook wel de geest-beer genoemd, the SPIRIT BEAR, is een variant – een ondersoort – van de Noord-Amerikaanse zwarte beer, die leeft in Brits-Columbia’s Great Bear Rainforest, Canada. Het is het officiële provinciale zoogdier en symbool van “Terrace.” ( zie Wikipedia )

  • Leave a cool comment

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *